Aziatische Matchmaking verhuist naar het Digitale Tijdperk

Aziatische Matchmaking verhuist naar het Digitale Tijdperk

Het is duidelijk sprake geweest van een verschuiving weg van de traditionele vorm van een gearrangeerd huwelijk, waarbij een matchmaker en formele introducties, waar het echtpaar ontmoeten nadat ze gekozen hebben voor elkaar. Maar er is nog steeds een bepaalde benadering van het huwelijk in de Aziatische cultuur wereldwijd. Het huwelijk is belangrijk voor jonge Aziaten: zelfs in het verenigd koninkrijk zijn ze en hun familie meestal hoop dat ze zal trouwen, of ten minste die door de leeftijd van 30 jaar, ook al is de rest van de bevolking is trouwen steeds later of helemaal niet.

Terwijl de nieuwe generatie van de Aziaten zich heeft aangepast aan de levensstijl van hun land, ze houden ook Aziatische culturen en tradities, zoals weergegeven door de aanpak aan hun zoektocht naar een levenspartner. De meerderheid zal nog willen regelen met een Aziatische huwelijkspartner, indien mogelijk.

Hoewel het aantal huwelijken in de Aziatische gemeenschap zijn ingericht in de traditionele zin van het woord, de familie blijft betrokken bij het zoeken naar een levenspartner – zelfs als ze moeten weerstaan aan de drang om over te nemen als matchmaker! Het verschil is nu dat jongeren de keuze om liefde te vinden en te ontmoeten en elkaar te leren kennen alvorens formele familie introducties. In dit stadium van de familie zal rekening houden met de geschiktheid van de wedstrijd voor een verloving of bruiloft is aangekondigd.

We hebben nu een tweede en derde generatie van de Aziaten die een balans van cultureel begrip dat zowel betrekking heeft op Oost en West met evenveel gemak. Veel gemeenschappen, bijvoorbeeld Telugu en Kerala, hebt gemigreerd, op grote schaal, maar zou nog liever een echtgenoot van een soortgelijke achtergrond. Ze verwachten meer vrijheid in hun huwelijk keuze, terwijl je nog steeds met respect voor de wensen van hun ouders en familie tradities.

Er is echter een groeiende tegenstelling tot deze traditie. Er zijn een groeiend aantal ongehuwde na de leeftijd van 30 jaar, die laat zien hoe de verandering in het huwelijk trends heeft beïnvloed Aziaten. De meeste van deze mensen zijn nu in goede posities en stabiele werkgelegenheid op zoek naar partners, maar vaak is het moeilijk om aan een geschikte partner te vinden.

Er is een duidelijke redenen voor: jonge Aziaten zijn meer kans om te gaan studeren, afgestudeerd op 22, het vinden van een baan en genieten. De tijd gaat snel na de eerste paar jaar van de oprichting van een carrière en opeens ben je 30 en nog steeds single. Duidelijk iemand die wordt gebruikt om deze onafhankelijkheid is niet over te vragen bij de lokale Winkel over te nemen van het zoeken. In plaats zij nemen het initiatief tot het vinden van een geschikte match zelf, vaak met behulp van de kracht van het Internet.

Door middel van verantwoorde online huwelijk agentschappen ze vinden vertrouwelijk en respectabele introducties om gelijkgestemde potentiële partners van een passende religieuze en etnische achtergrond. Online dating en huwelijk agentschappen zijn niet langer de last resort – vele aantrekkelijke en duidelijke koppels aan deze weg, wetende dat de gefragmenteerde offline sociale scène zou niet anders brengen ze samen.

De gerenommeerde online huwelijk en dating agentschappen bieden volledige vertrouwelijkheid met de mogelijkheid om te selecteren of te weigeren potentiële partners’ profielen en corresponderen per e-mail om meer te weten over elkaar. Ze kunnen dan kiezen of om te voldoen aan, en welke vorm die vergadering moet nemen.

Een gevestigde agentschap (meestal met een betaald abonnement) zal normaal gesproken vragen klanten om hun bedoelingen, huwelijk of dating – zodat de jongere kan iemand ontmoet die serieus. Deze online matchmaker trend is het tanken van een fundamentele verandering in de Aziatische huwelijk tradities.