Dartmoor: Engeland, de Laatste Grote Wildernis

Dartmoor: Engeland, de Laatste Grote Wildernis

Gezien de status van Nationaal Park in 1951, Dartmoor ligt in het zuiden van het graafschap Devon, in zuidwest Engeland, en heeft een oppervlakte van 365 vierkante kilometer. Bijna de helft van het park is een moerasgebied, een toevluchtsoord voor wilde dieren en degenen die willen ontsnappen aan de ontberingen van het leven in de stad.

Dartmoor Forest, eigendom van het Hertogdom van Cornwall sinds 1307, is een voormalig koninklijk jachtgebied en maakt de overgrote meerderheid van de regio. De gras-en heidevelden zijn bezaaid met flinke granieten rotsblokken verspreid tussen de heuvels. Wilde pony ‘ s grazen onder de dorre heuvels; ondanks de running wild, alle menselijke eigenaren en worden verzameld jaarlijks wordt elk najaar.

Ongeveer 10% van de moor is bos, langs de rustige rivier valleien. Stenen cirkels en grafkamers zijn het bewijs van Dartmoor, de historische en raadselachtige verleden. Inderdaad, Dartmoor is niet alleen beroemd om zijn prachtige landschappen. Het was in het kleine dorp van Grimspound dat Sherlock Holmes vindt dat hij het onderzoek van de hond van de Baskervilles.

Dartmoor is een van Europa ‘ s grootste tin mijnbouw gebieden in de 12e eeuw. De stenen huizen van de mijnwerkers nog steeds kan worden gevonden langs veel van de regio ‘ s beken en rivieren.

Abt de Weg loopt door het zuidelijke deel van de moor, racen over het wilde land en heide hoogveen. De regio wordt gedacht aan de naam van de abten die zijn gedacht te hebben gebruikt dit pad bij het reizen tussen Buckland Abbey en Buckfast Abbey. Man aanwezigheid door de eeuwen heen is duidelijk in dit dorre land. Hut kringen dateren uit de Brons-en ijzertijd blijven vandaag.

Ten zuiden van Abten Weg zit, Neem Moor. In de Middeleeuwen trok tin mijnwerkers van heinde en ver op zoek naar rijkdom onder de oppervlakte. Vandaag zijn de bezoekers door de uitgestrekte woestijn en de natuur. Een middeleeuwse kruis siert Harford Kerk, een van de vele in het gebied dat ooit diende als wegwijzers voor iedereen die reist over de heide.

Becky Valt Woodland Park voor het eerst geopend voor het publiek in 1903. Een aantal van de meest plezierige wandelingen in Engeland in het zuidwesten kunt hier tussen de prachtige watervallen en enorme granieten.

Aan de westkant is een Bovenste Plym Vallei en een mooi aanbod van planten en dieren. De tracks in deze delen zijn iets makkelijker te navigeren dan vele anderen in de moren en bieden veel plekken langs de weg. De spectaculaire veen landschap wordt afgewisseld met verlaten tinmijnen die dateert van ruim een eeuw en verschillende prehistorische overblijfselen, zoals de stenen en de hut kringen.