De tijden Zijn Veranderd: De Auto, de Sociale Waarden en Dating

De tijden Zijn Veranderd: De Auto, de Sociale Waarden en Dating

Heb je ooit goed gekeken naar historische beelden van de steden, zeg vanaf de jaren 1930? De sociale sfeer is heel anders. De gevels van de gebouwen zijn gelegen dicht bij de stoep, gezinnen woonden dicht bij het centrum van de stad met een plek om buiten te zitten, te begroeten, de voorbijgangers en het verkeer was vooral de voetganger. Als een resultaat, dating is sterk beïnvloed door de moderne veranderingen in de afgelopen 50 jaar.

De voetgangers-en sociale vijand, de auto-industrie: Sinds de uitvinding van de auto, de ontwerpers en de bouwers hadden om ruimte te maken voor parkeerplaatsen. Nou, dit was een uitdaging op zijn best als elke auto is ongeveer honderd vierkante meter. Een persoon moet ongeveer vier vierkante meter van de ruimte. Voertuigen rijstroken moesten worden ondergebracht, het beperken van de ruimte voor voetgangers, en het toevoegen van voertuigen en voetgangers conflict. Bovendien, het voertuig wordt nu beschouwd als de belangrijkste component van onze infrastructuur met betrekking tot de veiligheid en de efficiëntie. Wat betekent dit doen om onze sociale ruimte? Na de engineers ontwerpen van een straat, en de bouwers voor het parkeren aan de voorzijde van de gebouwen, de eens zo sociale ruimte overgaat in de dood, voertuigen alleen, deprimerende plekken. Stel je voor het lopen naast de parkeerplaats van een winkelcentrum, naast een zes baans arteriële snelweg. Niet veel kans dat je zal vinden een andere voetgangers die te wrijven schouders. Omgekeerd, een historische plek, zoals Boston, vol met leven, en zeer weinig voorsteden. In suburbia, de plaats voor het vinden van uw volgende datum, de Cirkel K supermarkt.

Voorafgaand aan de verspreiding van de auto, de mensen op straat ontmoetten. Voetgangers vulden de straten met het leven dat we gemakkelijk kunnen voorstellen, en is aangetoond dat in de meeste historische steden over de hele wereld. In de historische binnenstad van Ybor City in Tampa, een oude Cubaanse sigaar productie stad, de arbeiders hadden weinig huizen genaamd “huisjes” die tentoongesteld hoge plafonds, verhoogde vloeren voor lucht convectie, en een leuke en laagdrempelige veranda. Elke zaterdag, zou de familie lopen naar het centrum van de stad om te voldoen aan de buren, schouder aan schouder met de anderen, en doen van de wekelijkse boodschappen. De voertuigen waren niet nodig, noch waren grote huizen. De buiten de openbare ruimtes geserveerd als een verlengstuk van het interieur van hun huis. Deze ervaring is nog steeds gedeeld in vele steden in Europa.

Hoe zijn wij snel in staat om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens deze moderne tijden van de voorsteden, de verspreiding van de auto, en een nieuw begrip van een interne wereld. Computers en mobiele telefoons zijn de steunpilaar voor de afwezigheid van sociale plaatsen. Het zou leuk zijn om te doen herleven van de waarden die we ooit hadden, op de veilige voetgangers-gevulde straten en pleinen.